Thursday, May 6, 2010

Siapa Punya Teori ni?

Masa aku di akhir pengajian, ramai yang bercakap dan mencadangkan kami yang bakal menamatkan pengajian supaya menetap di sekitar kampus. Katanya sebagai jik yang masih baru, amat perlu untuk alumni berada sekitar kampus untuk menguatkan jemaah.

Maka, aku dan 2 orang sahabat muslimat yang naif dan lurus bendul pun percaya bulat-bulat dengan kata-kata tersebut. Sebahagian dari kami korbankan sementara cita2 dan perancangan yang dibuat demi berada di sekitar kampus.

Namun hari ini, aku nak tanya, siapa punya teori ni? Tak leh pakai teori ni.

4 comments:

  1. myb dlm certain jemaah, itu bukanlah teori kosong yg kosong..myb pada diorg, thats one of their strategy utk kembangkan dakwah pada generasi yg akndtg dlm kampus tu, dsbbkan medan yg maseh baru utk islam dsebarkan. dan kite yg memahami akan kepentingan tarbiah dan dakwah, thats y, dorg mengatur strategy sebegitu..wallahu'alam..tu just in my opinion and my point of view je la sofar..k.daa..

    ReplyDelete
  2. Nur, yap. Betul tu.Itulah yg sepatutnya. Tapi apa guna alumni berada sekitar kampus tapi tidak dimanfaatkan....Ada macam tak ada je...

    ReplyDelete
  3. jgn kata ni teori sapa akhtar!! ibarat enta mengeluh bila berhampiran dgn bekas jik enta....mas'ul juga saran benda yg sama....ingt lagi masa diwajibkan suatu ketika dulu???

    ni bukan teori....ni tggungjawab....apalagi mcm nur ckp, medan yg maseh baru memerlukan implementation yg bnyk...

    antara dimanfaat atau x, itu berbalik kpd pimpinan.....samada mereka memerlukan alumni atau x....tapi pendapat ana, kita sentiasa kena memberi pada jik kita....kalau mereka nak, iya silakan ambil...kalau xnak, iya xpayah ambil...

    bg ana, jik sentiasa memerlukan kita....dan kita memerlukan jik....yg mgkin xperlukan kita adalah pimpinan didalamnya....tp ketepikan tu semua, buat sehabis baik tok jik....bukan tok pimpinan...

    ada mcm xda je??? chips more ke...... sentiasa positif....kalau terlebih cas, bgtahu ana...ana tukar bateri....hihihihi...

    wallahualam...

    ReplyDelete
  4. KH, jom dok sini....

    ReplyDelete

Al Fatihah ( Datuk Saya)

Al Fatihah ( Datuk Saya)